26.1 C
Slatina
vineri, mai 7, 2021

Uniunea „Salvăm Ţăranul Român” ameninţă cu proteste: „Este evident că măsura de a închide piețele agroalimentare acoperite nu face altceva decât să încurajeze importurile”

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -
Uniunea „Salvăm Ţăranul Român” consideră că măsura închiderii pieţelor este una menită să „decapitalizeze” micii producători, care oricum se confruntau cu o serie de probleme în contextul pandemiei COVID-19.

Suntem conștienți de faptul că populația și noi trebuie să fim protejați în contextul pandemiei actuale, dar, în același timp, cei care se află la guvernare trebuie să fie conștienți de faptul că micii producători, fermele de familie nu își vor mai putea continua activitatea. Este evident că măsura de a închide piețele agroalimentare acoperite nu face altceva decât să încurajeze importurile , să decapitalizeze micul producător. Este evident că nu se ține cont de faptul că micii fermieri și fermele de familie vor trebui să se pregătească pentru noi culturi, or, în acest moment, sunt decapitalizați. Nu în ultimul rând, este evident că nu s-a avut în vedere că în piețele agro-alimentare sunt magazine de producător care și acestea la rândul lor se vor închide”, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Salvăm Ţăranul Român.

Uniunea Salvăm Ţăranul Român cere demisia sau demiterea ministrului Agriculturii, Adrian Oroş, pentru lipsa de implicare în problemele pe care le întâmpină micii producători.

Față de aspectele menționate și față de lipsa de dialog, de viziune și lipsa de interes în rezolvarea problemelor micilor fermieri, Uniunea Salvați Țăranul Român cere demisia ori demiterea ministrului Agriculturii, care a fost absent în această perioadă grea pentru micul fermier și fermele de familie, nu a avut inițiativă, nu s-a implicat real. Este evident că micul fermier și fermele de familie nu există pentru Ministerul Agriculturii”, se mai arată în comunicatul de presă remis de Uniunea Salvăm Ţăranul Român.

Totodată,Uniunea Salvăm Ţăranul Român anunţă că ia în calcul mobilizarea membrilor în vederea organizării de proteste.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email