Vizită istorică: Principele Nicolae al României vine la Slatina. Elevii de la „Minulescu” şi „Greceanu” vor dialoga cu nepotul regelui Mihai I

HomeActualitateRecomandate

Vizită istorică: Principele Nicolae al României vine la Slatina. Elevii de la „Minulescu” şi „Greceanu” vor dialoga cu nepotul regelui Mihai I

  Eveniment istoric, în perioada 1-2 februarie, în Slatina, organizat de Rotary Club, în parteneriat cu Asociaţia Principele Nicolae şi Inspec

Alertă alimentară. Lidl retrage un lot din produsul Nuggets de pui, posibil contaminat cu Salmonella
Campanii de colectare a deşeurilor electrice în Slatina şi Balş. Tombolă cu premii pentru cei care predau deşeuri
Nicolae Titulescu, Giuvărăşti, Gura Padinii şi Găvăneşti, în scenariul galben. Lista incidenţei COVID-19 în Olt
Distribuie acest articol

Loading

 

Eveniment istoric, în perioada 1-2 februarie, în Slatina, organizat de Rotary Club, în parteneriat cu Asociaţia Principele Nicolae şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt. Nepotul regelui Mihai I va fi prezent, timp de două zile, în municipiul Slatina.

 

Rotary Club Slatina, în calitate de organizator, Asociația Principele Nicolae și Inspectoratul Școlar Județean Olt, în calitate de parteneri, vor organiza, în perioada 1-2 februarie 2024, un eveniment istoric la Slatina. Alteța Sa Regală, Principele Nicolae al României, nepotul Majestății Sale Regele Mihai I va veni timp de două zile pentru a implementa, alături de membrii Rotary Club Slatina, proiectul intitulat „ISTORIA REGALITĂȚII ÎN ȘCOLI”, în cadrul unui acord de parteneriat educațional cu Inspectoratul Școlar Județean Olt.

La activitățile desfășurate în această perioadă vor participa reprezentanți ai Rotary Club Slatina, ai Asociației Principele Nicolae, instituțiilor publice, dar și din rândul elevilor și profesorilor din municipiul Slatina, pasionați de istorie”, transmite Andra Bărbulescu, preşedinte Rotary Club Slatina.

Proiectul „ISTORIA REGALITĂȚII ÎN ȘCOLI” va avea trei etape:

1.Întâlnire cu Alteța Sa Regală Principele Nicolae I al României

– Colegiul Național „Ion Minulescu” – 01.02.2024, ora 10:00

– Colegiul Național „Radu Greceanu” – 02.02.2024, ora 10:00

Copiii vor avea parte de un dialog constructiv, antrenant, în care vor afla lucruri interesante despre istoria regalității, dar și despre faptele de vitejie ale celor care au format, astăzi, România.

 

2. Proiecție documentar istoric „Maria, Inima României” – 01.02.2024, ora 16:00, Centrul Cultural „Eugen Ionescu”.

Vizionarea filmului documentar istoric se va face pe bază de invitație, cu titlu gratuit. Cei interesați de vizionarea filmului documentar, își pot procura invitațiile de la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, în limita locurilor disponibile.

3. Oferirea documentarului istoric „Maria, Inima României”, cu titlu gratuit, tuturor unităților de învățământ din judeţul Olt cu scopul vizualizării acestuia în cadrul orelor de dirigenție/istorie, acest demers rămânând la latitudinea cadrelor didactice din unitățile de învățământ respective, fără titlu de obligativitate.

 

Filmul documentar istoric „Maria, Inima României” prezintă publicului povestea extraordinară a rolului politic și a interesantei vieți private a Reginei Maria a României.

Nepoată a Reginei Victoria, s-a căsătorit cu Ferdinand Prințul Moștenitor al României în 1893. Vom vedea cum a condus țara în timpul ororilor Primului Război Mondial, până la victoria de la Conferința de Pace de la Paris din 1919 unde o vedem pledând pentru cauza României în fața Președintelui SUA Woodrow Wilson și a Primului Ministru Britanic Lloyd George.. Filmul nu ocolește aspectele mai puțin strălucitoare ale vieții Reginei Maria. Iar când comuniștii au ajuns la putere, au șters-o din istorie pe Regina Maria.

Cine poate rezista astăzi în România unei femei curajoase și frumoase care a dublat dimensiunea națiunii sale adoptive? Aceasta a fost Regina Maria, în urmă cu un secol”, a declarat John M. Florescu, producătorul executiv al documentarului.

Echipa filmului: Trevor Poots- regia/ scenariu, John Florescu producător executiv, Viorel Chesaru producător senior, Dan Drăghicescu producător asociat, Mircea Lăcătuș editor, Matthew Vaughan & Marius Ivașcu operatori, Hasan Nasser muzica, Chainsaw Film Productions.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0