Vlad Voiculescu anunţă că s-au raportat greşit morţii de COVID: Sunt mai puţine decese

HomeSănătate

Vlad Voiculescu anunţă că s-au raportat greşit morţii de COVID: Sunt mai puţine decese

  Vlad Voiculescu a anunţat în cadrul conferinţei de presă de vineri că s-au raportat greşit morţii de COVID. Fostul ministru al Sănătăţii spu

Fostul fotbalist al echipei Alro Slatina, Cătălin Didu, s-a stins din viaţă la doar 43 de ani, din cauza COVID-19
ŞOCANT. S-a stins din viaţă poliţistul din cadrul IPJ Olt, Alexandru Sora. Avea doar 48 de ani, iar COVID-19 i-a luat viaţa
Fără afecţiuni cunoscute, un bărbat de 41 de ani, răpus de COVID-19 la SJU Slatina

 

Vlad Voiculescu a anunţat în cadrul conferinţei de presă de vineri că s-au raportat greşit morţii de COVID. Fostul ministru al Sănătăţii spune că există diferenţe semnificative între cifrele raportate şi cele reale.

Vlad Voiculescu susţine că raportarea deceselor de covid în România s-a făcut în mod greşit, explicând că există o diferență între cifrele raportate în platforma Coronaform și cifrele primite de Ministerul Sănătății.

Am avut, acum 2 săptămâni, evaluarea directorilor DSP-urilor. Pot spune că nivelul profesional al acestora nu ne face să fim mândri de ei. Avem nevoie de adevăr și asta încercat Ministerul Sănătății prin transparentinzare, prin schimbarea criteriilor de carantină. Nici pandemia, nici sănătatea nu pot fi gestionate doar în spitale, dar este datoria noastră să prezentăm și să vedem cifrele reale, nu cifre inventate, nu cifre iluzorii.

Avem acum un ministru interimar al Sănătății, care nu știu cât timp are, dar sunt câteva lucruri la care lucram și pe care le investigam. Îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă și funcția de prim-ministru, să revadă metodologia de raportare a deceselor Covid-19. Nu aș vrea să arunc numere, însă investigația noastră ne arată că există diferențe semnificative între cifrele raportate și cifrele reale. Există o diferență între cifrele raportate în platforma Coronaform și cifrele primite de Ministerul Sănătății. Sunt mai puține decese și este o statistică care trebuie clarificată.

De asemenea, dacă tot avem un ministru interimar care cunoaște situația de anul trecut, l-aș ruga să revadă situația de la Unifarm. Anul trecut au primit 1,2 miliarde de euro și este unul dintre marile furturi, unul dintre marile jafuri din istoria României. Domnul ministru interimar trebuie să verifice această situație pentru că are mare legătură cu partidul care îl susține la guvernare”, a precizat fostul ministru al Sănătăţii, potrivit romaniatv.net.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMENTARII

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0