Avertizări de vijelii, averse torenţiale şi grindină, după zilele caniculare. Cod Galben şi Portocaliu, în mai multe judeţe

HomeActualitateRecomandate

Avertizări de vijelii, averse torenţiale şi grindină, după zilele caniculare. Cod Galben şi Portocaliu, în mai multe judeţe

  Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de instabilitate atmosferică, începând din această după-amiază, de la or

Un val de aer ARCTIC loveşte România, iar temperaturile pot ajunge la -15 grade Celsius în zilele următoare
Vremea se schimbă radical. Frig, ploi, ninsori şi vânt puternic în următoarele zile
Ploi şi vânt, în mai multe zone ale ţării. Vremea se răceşte de sâmbătă
Distribuie acest articol

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de instabilitate atmosferică, începând din această după-amiază, de la ora 16.00. Astfel, după zilele caniculare, vremea se schimba radical. Se vor semnala averse torenţiale, vijelii şi grindină.

Potrivit ANM, în intervalul 29 august, ora 16.00, 29 august, ora 21.00, au fost emise Cod Galben şi Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, în Crișana, estul Olteniei, vestul Maramureșului și al Transilvaniei,  precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, vremea va deveni treptat instabilă. Vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 35 l/mp.

 În Banat, jumătatea de vest a Olteniei și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe alocuri vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp”, transmite ANM.

De asemenea, în intervalul Intervalul 29 august, ora 21 – 30 august, ora 12.00, va fi în vigoare un Cod Galben, iar în intervalul 29 august, ora 21.00, 30 august, ora 12.00, va fi Cod Porocaliu, inclusiv în judeţul Olt.

În intervalul menționat în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Muntenia și vestul Olteniei, vremea va fi instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

În cea mai mare parte a Olteniei, local în vestul Munteniei și Carpații Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, iar în primele ore ale intervalului și intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp”, mai anunţă ANM.

Miercuri perioade cu instabilitate atmosferică accentuată vor fi mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0