Care sunt consultaţiile medicale gratuite pentru copiii cu vârsta 0-3 ani

HomeSănătate

Care sunt consultaţiile medicale gratuite pentru copiii cu vârsta 0-3 ani

  Copiii cu vârsta de până la 3 ani beneficiază de o serie de servicii medicale de prevenţie, care sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănă

CAS Olt anunţă serviciile medicale de care beneficiază gratuit persoanele neasigurate 
Servicii medicale stomatologice în Cungrea şi Slatina, decontate de CAS Olt. Spitalul Balş oferă servicii de recuperare în baza de tratament
CAS Olt a controlat furnizorii de servicii medicale. Neregulile depistate la medicii de familie, farmacii sau spitale
Distribuie acest articol

Loading

 

Copiii cu vârsta de până la 3 ani beneficiază de o serie de servicii medicale de prevenţie, care sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

 

Cu ocazia primelor consultații acordate copilului, medicul va verifica dacă inima lui funcționează cum trebuie (screening  malformații cardiovasculare), dacă există probleme ale șoldului și care, netratate, pot afecta mersul, va verifica dezvoltarea dinților, văzul și auzul copilului, se vor identifica eventuale deficiențe ale dezvoltării psiho-motorii ale copilului care ar putea fi afectate în tulburarea de spectru autist.

La categoria de vârstă 0-3 ani, consultaţiile de prevenție se acordă astfel: la externarea din maternitate şi la 1 lună – la domiciliul copilului sau la cabinetul medicului de familie, iar la 2, 4, 6, 9, 12, 15, 18, 24, 36 luni, la cabinetul medicului de familie.

În cadrul tuturor acestor consultații preventive, care sunt decontate de casa de asigurări de sănătate medicul poate prescrie tratamente pentru copil și poate elibera trimiteri la analize și investigații sau la medicul de specialitate din ambulatoriu.

Este recomandat să se ia legătura cu medicul de familie cât mai repede după naștere, atât pentru înregistrarea copilului în lista de pacienți, cât și pentru ca medicul să afle dacă copilul are eventuale probleme de sănătate”, transmite CAS Olt.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0