Crimă în Olt. Un tânăr, de doar 19 ani, din Găneasa, şi-a bătut mama până a lăsat-o fără suflare

HomeEvenimentRecomandate

Crimă în Olt. Un tânăr, de doar 19 ani, din Găneasa, şi-a bătut mama până a lăsat-o fără suflare

  Un tânăr, de doar 19 ani, din comuna Găneasa, şi-a bătut mama cu pumnii până când a lăsat-o fără suflare. Femeia, în vârstă de 43 de ani, a

VIDEO. Mama copiilor căzuţi de la etajul 10 făcea live pe Facebook în momentul tragediei
137 de permise de conducere reţinute pe drumurile din Olt în minivacanţa de Rusalii
VIDEO. Un minor de 15 ani, din Dolj, aflat la volanul unei maşini, oprit cu focuri de armă
Distribuie acest articol

Loading

 

Un tânăr, de doar 19 ani, din comuna Găneasa, şi-a bătut mama cu pumnii până când a lăsat-o fără suflare. Femeia, în vârstă de 43 de ani, a fost găsită de către soţ, care nu a mai putut să o salveze. Victima se afla sub influenţa alcoolului şi, potrivit procurorilor, a fost cea care a declanşat scandalul. Potrivit anchetatorilor, tânărul a recunoscut şi regretat fapta comisă, iar traumele la care fiul femeii a fost supus timp de 12 ani, victima fiind cunoscută ca o consumatoare de băuturi alcoolice care provoca scandal în familie, fiind internată în mod repetat la secţia de pshiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru dezalcoolizare, au reprezentat circumstanţe atenuante. 

Totul s-a petrecut marţi seara, pe 21 noiembrie, însă poliţia a fost alertată în ziua următoare, pe 22 noiembrie, când a fost găsită de către soţul său.  .

La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Găneasa, care, din primele verificări, a identificat trupul neînsuflețit al unei femei de 43 de ani, din comuna Găneasa, județul Olt.

Trupul femeii a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea efectuării autopsiei, pentru stabilirea cauzei decesului.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs decesul.

În urma efectuării autopsiei medico-legale, s-a constat faptul că moartea femeii a fost violentă, iar între leziuni și deces există legătură directă de cauzalitate.

Având în vedere concluziile medico-legale, a fost anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, care a preluat cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, o echipă complexă de cercetare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a stabilit faptul că, în seara zilei de 21 noiembrie 2023, pe fondul unui conflict spontan, femeii de 43 de ani, din comuna Găneasa, județul Olt, i-ar fi fost aplicate mai multe lovituri cu pumnii, în zona toracică, de către fiul acesteia, în vârstă de 19 ani, din aceeași localitate, femeia fiind găsită decedată de către soțul său, în dimineața zilei următoare”, transmite IPJ Olt.

Victima avea o alcoolemie de 3,72 mg

Potrivit procurorilor, tragedia s-a comis pe fondul unui scandal spontan, după ce victima, aflată în stare de ebrietate, i-a adresat injurii fiului.

În fapt, s-a stabilit că în noaptea de 21/22.11.2023, în jurul orelor 21:00 –22.00, în timp ce se aflau în locuinţa comună din localitatea Găneasa, sat Izvoru, judeţul Olt, victima D.M., în vârstă de 43 ani, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (3,72 gr%0), a pătruns în camera fiului său, inculpatul D.N.A., adresându-i injurii, motiv pentru care acesta a ripostat, aplicându-i câteva palme peste faţă. În respectiva împrejurare, victima a început să-l îmbrâncească pe inculpat şi i-a aplicat, la rândul său o lovitură cu palma în zona feţei, fapt ce l-a determinat pe acesta să o lovească, în continuare, cu pumnii în zona coapselor, lovituri în urma cărora victima a căzut la podea, fiindu-i provocate leziuni traumatice, care au generat decesul.

În raport de circumstanţele comiterii faptei, în favoarea inculpatului s-a reţinut circumstanţa atenuantă a scuzei provocării, în sensul că a acţionat pe fondul unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea victimei, produsă prin atingerea gravă a demnităţii (injurii, cuvinte jignitoare, blesteme) şi a unei stări de nervozitate determinată de atitudinea victimei de-a lungul timpului (aproximativ 12 ani), aceasta fiind cunoscută ca o consumatoare de băuturi alcoolice care provoca scandal în familie, fiind internată în mod repetat la secţia de pshiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru dezalcoolizare.

Cu ocazia audierii, autorul a recunoscut şi regretat fapta comisă. În raport de fapta săvârşită, inculpatul urmează a fi prezentat în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt cu propunere de arestare la domiciliu”, transmite Parchetul de pe Lângă Tribunalul Olt.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0