FOTO. Slatina va avea un stadion modern de 10.000 de locuri. S-a aprobat hotărârea de Guvern privind construirea noii arene

HomeRecomandateAdministrație

FOTO. Slatina va avea un stadion modern de 10.000 de locuri. S-a aprobat hotărârea de Guvern privind construirea noii arene

  Slatina va avea un stadion modern de 10.000 de locuri. Hotărârea privind construirea noii arene a fost aprobată în ședința de joi a Guvernul

Iubitorii de mişcare se pot înscrie online, începând de astăzi, la „Slatina City Run”
Acţiunea de dezinfectare a zonelor aglomerate continuă în Caracal
Copiii din Slatina care încep clasa pregătitoare vor primi, şi în acest an, câte un ghiozdan complet echipat
Distribuie acest articol

Loading

 

Slatina va avea un stadion modern de 10.000 de locuri. Hotărârea privind construirea noii arene a fost aprobată în ședința de joi a Guvernului. Compania Naţională de Investiţii (CNI) poate scoate la licitaţie execuţia proiectului.

 

Valoarea investiţiei se cifrează la 400 de milioane de lei, dintre care nouă milioane de lei este cofinanţarea Primăriei Slatina. Această investiţie se va derula prin Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii.

Noua  arenă va fi construită după tipul „Panathenaic Stadium” şi va fi amplasată pe locația actualului stadion. Suprafaţa construită va fi de 23.040 metri pătrați.

Suprafața terenului de joc va fi complet reamenajată, echipată cu un gazon nou, un sistem de irigare eficient, drenaj și degivrare. De asemenea, pista de atletism va fi acoperită cu un finisaj tip “tartan” turnat, prezentând patru culori distincte și oferind șase piste drepte, fiecare cu o lungime de 100 de metri, conform standardelor internaționale. Dimensiunile terenului de joc vor fi de 100×68 metri, iar acesta va fi încălzit, oferind în același timp posibilitatea de a fi parțial acoperit.

Se vor amenaja următoarele facilități: o lojă, o masă pentru presă, studiouri TV, o sală de conferință, vestiare complet echipate, săli de antrenament acoperite, vestiare dedicate arbitrilor, o cameră pentru oficiali, vestiare pentru ceilalți participanți, o cameră de control cu vedere directă către tribune, un cabinet medical, o saună, o sală de forță, o cameră de comandă pentru securitate, spații de cazare pentru sportivii care sunt cazați (40 de camere), și spații de recuperare pentru sportivi. De asemenea, stadionul va fi dotat cu un sistem de nocturnă, care va fi amplasat sub învelitoare.

Noul stadion va fi structurat pe mai multe niveluri, inclusiv subsolul (cu săli de fitness, vestiare, facilități SPA și toalete, precum și două săli de mese), parterul (care va găzdui sala de întâlniri pentru jucători, băncile pentru rezervă și facilitățile de urgență), iar la etaj vor fi amenajate camerele de cazare pentru sportivi, o sală de conferințe și tribuna presei, care va include, de asemenea, studiouri TV.

Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni, dintre care 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. Compania Națională de Investiții va elabora documentația pentru licitația de proiectare și execuție, iar Primăria municipiului Slatina va demara procedurile pentru demolare.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0