FOTO&VIDEO. Slătinenii au sărbătorit, cu mic cu mare, Ziua Naţională. Mijloacele tehnice din dotarea structurilor MAI şi MAPN, atracţiile zilei de 1 Decembrie

HomeRecomandateAdministrație

FOTO&VIDEO. Slătinenii au sărbătorit, cu mic cu mare, Ziua Naţională. Mijloacele tehnice din dotarea structurilor MAI şi MAPN, atracţiile zilei de 1 Decembrie

    Mii de slătineni au participat la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României. Şi în acest an, atracţiile evenimentului

S-a dat startul depunerii cererilor pentru tichetele sociale de Paşte, acordate de Primăria Municipiului Slatina
Peste 800 de elevi şi profesori premiaţi de Consiliul Judeţean Olt pentru performanţele educaţionale
Copiii vor avea acces gratuit la Bazinul de Înot Slatina, de 1 Iunie
Distribuie acest articol

Loading

 

 

Mii de slătineni au participat la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României. Şi în acest an, atracţiile evenimentului desfăşurat la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza au fost defilarea gărzii de onoare şi prezentarea tehnicilor din dotarea structurilor MAI şi MAPN.

Ziua Naţională a României a fost marcată vineri, la Slatina, printr-o ceremonie desfăşurată la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Mii de slătineni au luat parte la evenimentul dedicat zilei României. S-au împlinit 105 ani de la Marea Unire, realizată la 1 decembrie 1918.

Evenimentul a debutat cu onorul militar dat de prefectul de Olt, Mario De Mezzo, urmat de ceremonia religioasă oficiată de un sobor de preoţi.

 

Rând pe rând, reprezentanţii instituţiilor publice au depus jerbere de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar la final toţi cei prezenţi au urmărit defilarea Gărzii de Onoare, dar şi a mijloacelor din dotare a structurilor MAI şi MAPN.

Municipalitatea a oferit, imediat după încheierea ceremoniei religioase şi militare, 1.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert, tuturor celor prezenţi la evenimentul dedicat Zilei României.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, şi primarul Slatinei, Emil Moţ, au transmis mesaje de 1 Decembrie.

Ziua Naţională se va încheia la Slatina cu aprinderea iluminatului festiv, dar şi un spectacol organizat în Parcul Tineretului.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0