Informare meteo de ploi, vânt şi răcire semnificativă a vremii în toată ţara

HomeActualitateRecomandate

Informare meteo de ploi, vânt şi răcire semnificativă a vremii în toată ţara

  Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ploi, vânt şi răcire semnificativă a vremii, care va intra în vigoare astăzi,

Informare meteo: Cinci zile de ger năprasnic, în toată ţara
Ploi, lapoviţă şi ninsoare, în aproape toată ţara, până sâmbătă, la ora 10.00
Informare meteo: Vreme deosebit de rece şi ger noaptea şi dimineaţa, în toată ţara
Distribuie acest articol

Loading

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ploi, vânt şi răcire semnificativă a vremii, care va intra în vigoare astăzi, 16 aprilie, de la ora 14.00. Atenţionarea este valabilă până joi, 18 aprilie, ora 20.00 şi vizează întreaga ţară.

 

Potrivit ANM, în interval de valabilitate: 16 aprilie, ora 14 – 18 aprilie, ora 20.00, se vor semnala ploi, vânt dar şi o răcire accentuată a vremii.

 

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, la început în regiunile vestice și centrale, apoi și în rest. Aceasta se va manifesta prin averse, trecător descărcări electrice și izolat grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp.

 

Vântul va avea local și temporar intensificări, marți (16 aprilie) în toate zonele, iar miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h. Vremea se va răci semnificativ, iar de miercuri după-amiază (17 aprilie), la altitudini de peste 1500 m precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare”, transmite ANM.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0