Legume depozitate în condiţii improprii în Izbiceni. 10.000 de lei, valoarea amenzilor aplicate

HomeRecomandateAgricultură

Legume depozitate în condiţii improprii în Izbiceni. 10.000 de lei, valoarea amenzilor aplicate

  Mai mulţi producători de legume din localităţile Scărişoara, Rusăneşti, Izbiceni, Cilieni şi Corabia au fost verificaţi în cadrul unor contr

Fast-food, din Slatina, închis temporar din cauza condiţiilor improprii
Pesta se extinde în Olt. Peste 1.600 de porci vor fi omorâţi într-o fermă din Scorniceşti, unde a izbucnit un focar
DSVSA Olt a primit prima solicitare de avizare a unui centru de sacrificare a mieilor. Osica de Sus şi-a amenjat spaţiul
Distribuie acest articol

Loading

 

Mai mulţi producători de legume din localităţile Scărişoara, Rusăneşti, Izbiceni, Cilieni şi Corabia au fost verificaţi în cadrul unor controale mixte. Două depozite de legume din Izbiceni nu îndeplineau condiţiile din puncte de vedere al igienic. S-au aplicat două amenzi în valoarea totală de 10.000 de lei.

Inspectori din cadrul Direcției Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt au participat la o acțiune comună de control împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea verificării activității producătorilor de legume din bazinul legumicol al județului Olt .

Astfel au fost controlați un număr de 9 (nouă) producători primari de legume și asociații de producători de legume, din localitățile Scărișoara, Rusănești, Izbiceni, Cilieni și Corabia.

Cu această ocazie au fost verificate și două depozite de legume înregistrate pentru siguranța alimentelor din comuna Izbiceni, unde au fost identificate neconformități, respectiv :

–             igiena necorespunzatoare a spatiilor de depozitare, cu deteriorări la nivelul tavanului și pereților;

–             depozitare legume în alt spațiu, neînregistat pentru siguranța alimentelor;

–             neidentificarea corespunzatoare a loturilor de legume .

„Pentru abaterile de la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor au fost aplicate două sancțiuni contravenționale conform HG 984/2005, cu modificările ulterioare în valoare totală de 10000 lei”, transmite DSVSA Olt.

Nivelul pesticidelor din legume, în parametrii normal

De asemenea, au fost prelevate probe privind determinarea pesticidelor din legume. Potrivit DSVSA Olt, nu s-au identificat nereguli, acesta fiind sigure pentru consum.

Au fost prelevate un număr de 15 probe de legume (gogoșari, castraveți, gogonele, vinete, ardei kapia, dovlecei, roșii, ardei iute), care au fost trimise către Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt – Compartimentul de control reziduuri și contaminanți, în vederea determinarii reziduurilor de pesticide din produse alimentare de origine nonanimală .

În urma analizării acestora, nu au fost rezultate neconforme, respectiv depășiri ale limitelor maxime admise ale reziduurilor de pesticide”, mai transmite DSVSA Olt.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0