Purtarea măştii, obligatorie în spitale. DSP Olt anunţă stare de alertă epidemiologică de gripă

HomeRecomandateSănătate

Purtarea măştii, obligatorie în spitale. DSP Olt anunţă stare de alertă epidemiologică de gripă

  Direcţia de Sănătate Publică Olt anunţă stare de alertă epidemiologică, pentru următoarele şase săptămâni, declarată la nivel naţional de că

16 piscine avizate sanitar în Olt. Calitatea apei a fost verificată de DSP. Ce boli putem lua, dacă ne bălăcim în locuri neavizate
DSP Olt aduce precizări cu privire la vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor de 5-11 ani
Balş, rată de infectare de aproape 14 la mia de locuitori. 95 de localităţi din Olt au cazuri Covid-19
Distribuie acest articol

Loading

 

Direcţia de Sănătate Publică Olt anunţă stare de alertă epidemiologică, pentru următoarele şase săptămâni, declarată la nivel naţional de către Ministerul Sănătăţii. Potrivit DSP Olt, masca de protecţie este obligatorie în spitale în toată această perioadă.

Ministerul Sănătăţii a declarat, în data de 5 ianuarie, pentru urmatoarele  şase săptămâni, stare de alerta epidemiologică determinată de gripă.

Purtarea măstii va fi o masura obligatorie numai în unitatile sanitare, pentru restul categoriilor de populatie,va fi o recomandare”, transmite DSP Olt, care anunţă şi o serie de măsuri preventive pentru populaţie.

RECOMANDARI GENERALE  privind masurile de prevenirea virozelor respiratorii si a gripei:

 

  1. Spalati-va pe maini ori de cate ori este nevoie si aveti posibilitatea. Invatati si copiii despre importanta igienei in prevenirea imbolnavirilor.
  2. Curatati si dezinfectati vesela si tacamurile, mai ales daca unul dintre membrii familiei este bolnav. Spalati jucariile copiilor dupa ce au fost folosite.
  3. Folositi servetele de hartie pentru a va acoperi gura si nasul cand tusiti sau stranutati, aruncati-le imediat dupa folosire si spalati-va pe maini.
  4. Evitati aglomeratiile de persoane si contactul prelungit cu cineva care are o viroza respiratorie.
  5. Dormiti bine si mancati sanatos, echilibrat, pentru a nu va slabi imunitatea si a nu deveni vulnerabili la infectii. O dieta echilibrata, care pune accent pe fructe proaspete si legume, cereale si cantitati mici de carne slaba permite organismului sa se concentreze la apararea impotriva virusurilor, mai mult decat la digestie.
  6. Beţi cât mai multe lichide, pentru a vă hidrata suficient. Apa, sucurile naturale, ceaiurile calde cu lamâie şi miere si supele calde de pui sunt cele mai bune alegeri.
  7. Evitaţi alcoolul, cofeina şi renunţaţi la fumat, pentru că acestea pot duce la deshidratare si astfel la agravarea simptomelor.
  8. Stati acasă şi odihniţi-vă dacă aveţi febră, vă curge nasul sau tuşiţi. Purtaţi o mască peste nas şi gură dacă locuiţi sau munciţi alături de persoane cu boli cronice sau cu o imunitate scăzută.
  9. Pastrati camera calda dar nu o supraincalziti. Dacă aerul este uscat, folosiţi un vaporizator pentru a vă reduce congestia nazală şi a vă atenua tusea.
  10. Este bine de stiut ca antibioticele nu ajuta in viroze. Acestea se folosesc numai la recomandarea medicului.
  11. Aerisirea incaperilor sau a birourilor cu mentinerea unei temperaturi de 18-20 grade C.
  12. Mentinerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii in comunitate.
  13. Pastrarea unei igiene corporale riguroase cu spalarea mainilor tot timpul, mai ales dupa suflarea nasului si venirea in contact cu persoane bolnave.
  14. Evitarea, pe cat posibil, a aglomerarilor umane si a contactului cu persoanele bolnave.
  15. Evitatea automedicatiei si prezentarea la medicul de familie in cazul aparitiei unor semne /simptome compatibile cu gripa.
  16. Omul bolnav se izoleaza de restul familiei intr-o camera corespunzatoare din punct de vedere igienic (luminoasa, aerisita, suficient de incalzita 24-26 grade C).
  17. Cea mai eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor de gripa este vaccinarea antigripala .             Vaccinul utilizat este diferit de la un sezon la altul iar compozitia este stabilita de Organizatia Mondiala a Sanatatii.
  18. Recomandari pentru angajatori: asigurarea unui climat adecvat activitatilor.

Pe lângă masurile generale care se adreseaza populatiei, indiferent de varsta sau locul de munca, D.S.P. Olt va emite  masuri cu caracter specific privind  limitarea transmiterii infectiei virale, pentru  unitatile  sanitare, pentru antreprenori si  pentru unitatile de invatamant.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0