VIDEO. Accident feroviar în Piatra-Olt. 17 victime transportate la spital, după impactul între două trenuri (Exerciţiu ISU Olt)

HomeEvenimentRecomandate

VIDEO. Accident feroviar în Piatra-Olt. 17 victime transportate la spital, după impactul între două trenuri (Exerciţiu ISU Olt)

    Accident feroviar în care au fost implicate un tren de marfă şi unul de călători, în Piatra-Olt. Autorităţile au declansaat Planul

FOTO. Accident feroviar la Valea Mare. O căruţă a fost acroşată de trenul Regio Expres
VIDEO/FOTO. Accident feroviar la Piatra-Olt:  Un camion ce transporta stupi de albine a fost lovit de tren
Accident feroviar, în Drăgăşani. Maşină lovită de un tren încărcat cu propilenă
Distribuie acest articol

Loading

 

 

Accident feroviar în care au fost implicate un tren de marfă şi unul de călători, în Piatra-Olt. Autorităţile au declansaat Planul Roşu de intervenţie, având în vedere numărul mare de victime. 17 persoane au fost transportate la spital. Din fericire, totul a fost doar scenariul unui exerciţiu pus în aplicare de ISU Olt, în dimineaţa zilei de 26 octombrie.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt a desfășurat, joi, 26 octombrie, în orașul Piatra-Olt, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pentru antrenarea structurilor de intervenție în situația producerii unui accident feroviar cu victime multiple.

Conform scenariului, în data de 26 octombrie, în stația CFR Piatra-Olt, pe timpul manevrelor de formare a unei garnituri de marfă, ca urmare a neglijenței mecanicului de locomotivă, are loc un accident în care sunt implicate trenul de marfă și un tren de călători. În urma impactului, mai multe vagoane de călători deraiază și izbucnește un incendiu la compartimentul motor al unei dintre locomotive.

Având în vedere numărul persoanelor implicate în eveniment, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului Olt a fost activat planul roșu de intervenție.

La locul evenimentului au acționat patru autospeciale de stingere, prevăzute cu accesorii pentru descarcerare, trei echipaje SMURD, o autospecială pentru victime multiple, o autospecială pentru descarcerare, postul medical avansat, punctul de comandă mobil, o autospecială CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear) și mai multe autospeciale pentru primă intervenție. În sprijinul pompierilor au acționat și patru ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt, dar și echipaje de la Inspectoratul de Poliție Olt și Inspectoratul de Jandarmi Olt.

În urma evenimentului au rezultat 17 victime, care au fost transportate către unitățile spitalicești.

Obiectivele principale ale exercițiului au fost: verificarea viabilității planului roșu de intervenție, în caz de accident feroviar cu victime multiple; antrenarea structurilor cu atribuții de intervenție în cazul producerii unui accident feroviar cu victime multiple și asigurarea unui răspuns coordonat de către structurile care acționează în cazul producerii unui accident feroviar”, transmite ISU Olt.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0