VIDEO. Incendiu noaptea trecută în Izvoarele. O casă a fost distrusă din cauza coşului de fum deteriorat

HomeEvenimentRecomandate

VIDEO. Incendiu noaptea trecută în Izvoarele. O casă a fost distrusă din cauza coşului de fum deteriorat

  O casă a fost distrusă noaptea trecută, în urma unui incendiu izbucnit în comuna Izvoarele, satul Alimăneşti, din cauza coşului de fum deter

Accident în Olt. Un biciclist aproape de comă alcoolică a intrat în coliziune cu un scuter condus tot de un bărbat băut
Apel umanitar. Este nevoie de sânge pentru tânărul înjunghiat în Grădina Botanică din Craiova
Tânără, din Slatina, lovită crunt de prietenul său, salvată de un jandarm. Incidentul a avut loc în apropierea Colegiului „Ion Minulescu”
Distribuie acest articol

Loading

 

O casă a fost distrusă noaptea trecută, în urma unui incendiu izbucnit în comuna Izvoarele, satul Alimăneşti, din cauza coşului de fum deteriorat.

 

Incendiu izbucnit la o locuință, în cursul nopții trecute, în comuna Izvoarele, din judeţul Olt.  Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului Slatina.

Misiunea pompierilor pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative a durat aproximativ două ore.

În urma evenimentului a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, au fost afectate tavanele a trei camere de locuit pe o suprafață de circa 20 de metri pătrați și s-au deteriorat bunurile aflate în cele trei camere.

„Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat sau neprotejat corespunzătoar față de materialele combustibile”, transmite ISU Olt.

 

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, ISU Olt sfătuieşte cetățenii să țină cont de următoarele recomandări:

  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0