Primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, reacţie după tragedia de la Crevedia: „Am luat decizia de a mă suspenda din calitatea de membru al PSD”

HomeRecomandatePolitică

Primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, reacţie după tragedia de la Crevedia: „Am luat decizia de a mă suspenda din calitatea de membru al PSD”

  Primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, s-a autosuspendat din PSD şi din funcţiile politice deţinute, după explozia de la Crevedia. Dep

Alţi consilieri locali şi judeţeni ai PNL au trecut la PSD Olt
Ludovic Orban a demisionat din funcţia de premier
Alegeri 9 iunie: Tragerea la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor birorurilor electorale se va desfăşura luni
Distribuie acest articol

Loading

 

Primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, s-a autosuspendat din PSD şi din funcţiile politice deţinute, după explozia de la Crevedia. Depozitul GPL din Dâmboviţa, unde sâmbătă seara au avut loc mai multe explozii, în urma cărora doi oameni au murit, iar alţi 56 au fost răniţi, este deţinut de fiul acestuia.

Primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, se autospuspendă din Partidul Social Democrat, după ce în cadrul depozitului GPL, deţinut de fiul său, au avut loc două explozii devastatoare.

Sunt puternic afectat și îndurerat de tragedia care a zguduit comunitatea locală din Crevedia și transmit întreaga mea compasiune familiilor greu încercate, celor care au rude sau prieteni pe patul de spital și cetățenilor care au avut de suferit de pe urma deflagrației.

De asemenea, transmit sănătate și putere celor care sunt în acest moment pe paturile spitalelor și luptă pentru recuperare.

 Am constatat că una dintre declarațiile pe care le-am acordat ieri unui reporter, sub imperiul emoțiilor și devastat de vestea primită, a fost interpretată și exploatată altfel decât cum am vrut să transmit.

Nu am nici o scuză dar vreau să le spun tuturor că regret profund că în spațiul public a fost indusă ideea că aș fi nepăsător față de efortul și sacrificiul pompierilor și forțelor de ordine implicate într-o astfel de situație.

La momentul acelei discuții cu jurnalista, pe baza informațiilor lapidare pe care le aveam, m-am referit pe de o parte la angajați ai firmei, victime ale deflagrației, și pe de altă parte, la pompieri ca profesioniști aflați într-o operațiune în care își asumă riscuri.

Raportat la situația de fapt, responsabilitatea efectuării manevrelor la fața locului pentru stingerea incendiilor aparține pompierilor, motiv pentru care m-am exprimat folosind expresia ”e problema lor”.

Ca om, evident că sunt devastat de ideea că mulți pompieri au fost răniți și alți oameni au suferit ca urmare a acestui incendiu, repet, un accident.

Vreau să fie foarte clar că pentru mine, ca om, pompierii români sunt eroi care știu că își riscă viața zi de zi și pot suferi răni grave, fiind pregătiți în orice moment de sacrificiul suprem.

 Având în vedere situația creată, deși nu am și nu am avut niciodată vreo implicare în societatea comercială unde s-a întâmplat tragicul eveniment, dar fiind vorba de un membru al familiei mele, pentru a nu exista nici un alt fel de interpretare, am luat decizia de a mă suspenda din calitatea de membru al PSD și, implicit, din orice altă funcție politică deținută”, este mesajul primarului municipiului Caracal, Ion Doldurea.

Depozitul GPL din Crevedia aparţine fiului acestuia, Ionuţ Doldurea. Staţia din Crevedia funcţiona fără avizele necesare, încă din 2020.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0