Raisa, copila de doar 2 ani şi 5 luni, ucisă cu bestialitate de verişorul ei de 15 ani. Procurori: „Moartea minorei a fost una violentă”

HomeEveniment

Raisa, copila de doar 2 ani şi 5 luni, ucisă cu bestialitate de verişorul ei de 15 ani. Procurori: „Moartea minorei a fost una violentă”

  Raisa, fetiţa de 2 ani şi 5 luni, din Breasta, judeţul Dolj, a fost ucisă de către verisorul ei, în vârstă de 15 ani. Moartea copilei a fost

Carnagiu pe DN7, în Vâlcea. Patru persoane au murit, după un accident cumplit între un TIR, un microbuz şi un autoturism
Şofer prins cu droguri în portbagajul maşinii, în trusa de prim ajutor, pe DN 7
O maşină a lovit un spectator la Raliul Lereşti. Victima, transportată în stare gravă la spital
Distribuie acest articol

Loading

 

Raisa, fetiţa de 2 ani şi 5 luni, din Breasta, judeţul Dolj, a fost ucisă de către verisorul ei, în vârstă de 15 ani. Moartea copilei a fost una violentă, spun procurorii, micuţa fiind înjunghiată şi ştrangulată. 

 

 

Micuța Raisa a fost ucisă, iar ulterior aruncată în râpa dina apropierea casei. Potrivit unor surse, verișorul ei, în vârstă de 15 ani, care ar avea probleme psihice, ar fi ucis-o pentru că fetiţa i-a mâncat câteva bomboane. Băiatul a fost reţinut.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au oferit detalii din anchetă. Comunicatul integral:

În data de 27.05.2024, ora 13:28, organele de poliţie au fost sesizate prin intermediul serviciului de urgenţă SNAU 112 cu privire la dispariţia minorei Stan Raisa Maria Nicoleta, în vârstă de 2 ani şi 5 luni, fiind conturate indicii cu privire la faptul că aceasta ar fi putut fi victima unor acţiuni de violenţă.

În urma cercetărilor efectuate şi căutărilor extinse efectuate în zonă de o echipă complexă formată din procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale, Institutului Naţional de Criminalistică – Serviciul de Cercetări la Faţa Locului, Serviciul Criminalistic Dolj, dar şi mai multe structuri din cadrul IPJ Dolj, IJJ Dolj, Gruparea Mobilă de Jandarmi, ISU Dolj  a fost identificat cadavrul minorei Stan Raisa Maria Nicoleta într-o zonă cu vegetaţie abundentă situată în spatele imobilului unde aceasta a fost văzută ultima data în viaţă şi s-a efectuat cercetarea la faţa locului.

În cauză s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale a cadavrului, iar în urma acesteia s-a stabilit faptul că moartea minorei a fost una violentă şi s-a datorat hemoragiei interne şi externe, provocată de un politraumatism cu multiple plăgi, dintre care unele penetrante, dar şi asfixiei mecanice prin strangulare.

În urma administrării mai multor mijloace de probă, s-a conturat ipoteza conform căreia minorul Codreanu Nicolas Masi, în vârstă de 15 ani, a fost persoana care a produs leziunile de violenţă menţionate anterior, în urma cărora a rezultat decesul victimei Stan Raisa Maria Nicoleta.

Relevantă în cauză a fost expertiza genetică judiciară efectuată asupra unui obiect vestimentar ridicat de la inculpatul minor Codreanu Nicolas Masi, în urma examinării fizice a acestuia.

Conform concluziilor acestei expertize, obiectul vestimentar ridicat de la persoana bănuită prezenta urme de sânge uman, iar în urma genotipării acestei probe a rezultat că aparţinea victimei Stan Raisa Maria Nicoleta .

Având în vedere faptul că din probele administrate până în prezent a reieşit că minorul Codreanu Nicolas Masi, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei Stan Raisa Maria Nicoleta datorată vârstei foarte fragede (2 ani şi 5 luni), i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un obiect tăietor-înţepător, posibil cuţit, şi a strangulat-o folosind o funie din material textil, împotriva acestuia a fost formulată o acuzaţie oficială şi s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1 – art. 189 alin. 1 lit. i C.pen., cu aplic. art. 113 alin. 2 C.p.” Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Băiatul va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0