CSM Slatina va avea alte două secţii sportive. Teqball şi kempo, noile sporturi care pot fi practicate

HomeSport

CSM Slatina va avea alte două secţii sportive. Teqball şi kempo, noile sporturi care pot fi practicate

  Alte două noi secţii sportive se înfiinţează în cadrul Clubului Sportiv Municipal Slatina. Astfel, copiii vor putea practica pe lângă sportu

Clubul Sportiv Municipal Slatina angajează instructori de înot pentru Bazinul Didactic
Se caută salvamar pentru „Plaja Olt”. Ce condiţii trebuie să îndeplinească candidaţii la concurs
Clubul Sportiv Municipal Slatina va avea secţie pentru practicarea înotului de performanţă
Distribuie acest articol

 

Alte două noi secţii sportive se înfiinţează în cadrul Clubului Sportiv Municipal Slatina. Astfel, copiii vor putea practica pe lângă sporturile consacrate şi altele mai puţin cunoscute publicului larg, dar extrem de atractive. Este vorba despre teqball, un fel de fotbal tenis, dar care se joacă pe o masă, în orice spaţiu, inclusiv pe plajă, dar şi kempo, care este un sport de contact, ce include mai multe discipline de arte marţiale.

Pe lângă fotbal, handbal, nataţie, atletism, tenis de masă, judo, box, lupte greco-romane, karate, tenis, fotbal tenis, Clubul Sportiv Municipal Slatina va avea alte două secţii sportive. Teqball şi kempo sunt disciplinele ce vor putea fi practicate de slătineni din această vară.

Având în vedere solicitările din partea cetățenilor municipiului Slatina referitoare la necesitatea înfințării unor secții de teqball și kempo în cadrul municipiului Slatina; preocuparea permanentă a Consiliului Local al municipiului Slatina de identificare de noi strategii pentru creșterea calității vieții cetățenilor din municipiu, de generare a unor structuri sportive complexe și coerente care să dezvolte generații de sportivi; posibilitatea organizării de competiții naționale sau internaționale pentru teqball și kempo, o oportunitate prin care se încurajează și promovează atragerea tinerilor către sport, considerăm ca proiectul de hotărâre referitor la modificare pct. 1 al art.15 din Anexa nr.3 la HCL nr.67/30.03.2023 referitoare la ,, aprobare organigrama, stat de funcții, număr de personal, Regulament de Organizare și Funcționare ale Clubului Sportiv Municipal Slatina pentru anul 2023,cu încadrarea în bugetul de salarii alocat anual, poate fi supus dezbaterii și aprobării Consiliului Local”, se arată în proiectul de Hotărâre al Consiliului Local al Primăriei municipiului Slatina.

TEQBALL este sportul cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial, la doar 5 ani de la apariție, în anul 2017. Folosind ideea simplă a unei mese curbate,a fost creat un sport care se poate practica oriunde, oricând și de către oricine, indoor sau outdoor, indiferent de vârstă sau de gen.

Este un sport care se joacă pe o masă curbată, în general cu o minge obișnuită de fotbal. Competițiile de teqball se desfășoară la individual, dublu și dublu-mixt, după un regulament specific, care face din acest sport unul extrem de atractiv și dinamic.

Există deja competiții internaționale, Cupe Mondiale (2017, 2018, 2019, 2021, 2022), turnee indoor, masters, dar și pe plajă. Totul a pornit de la un vis, un vis care a devenit realitate, următorul pas fiind recunoașterea ca sport olimpic.

Kempo reprezintă o însumare a mai multor arte marțiale japoneze, fiind o disciplină dezvoltată la începutul secolului XX.

Kempo este cunoscut ca fiind prima formă de luptă atestată la nivel mondial, care s-a concentrat pe introducerea unor tehnici de lucru și procese de antrenament elaborate; lovituri cu mâinile si cu picioarele, lovituri cu coatele si cu genunchii, secerări, aruncări și proiectări, lupta la sol cu lovituri, fixări si imobilizări, torsionări și ștrangulări, într-un singur cuvânt.

Kempo, un sport cunoscut doar parțial în România, dar cu performanțe foarte mari pe plan internațional.

Kempo este unanim recunoscut ca fiind prima forma de luptă atestată documentar la nivel mondial, care a introdus în procesul de pregătire al luptătorilor principii de antrenament elaborate științific. Plecând din mânăstirea Shaolin din China, unde a fost folosită atât ca o metodă de luptă de autoapărare imbatabilă, cât și de antrenament spiritual, aceasta disciplină s-a propagat la nivel mondial trecând din China spre Japonia si mai apoi în toata Asia, după care a ajuns pe continentul american și pe cel european.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0